ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Ζούμε μία bull market απαισιοδοξίας γι αυτό…αγοράστε μετοχές!

08:03 - 07 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Το εξαιρετικά πολύπλοκο νέο επενδυτικό τοπίο, λόγω της κρίσης, είτε αφορά την αγορά σταθερού εισοδήματος είτε τις μετοχές, έχει κυριολεκτικά παραλύσει τους επενδυτές. Αν και υπάρχει ακόμα ένας τεράστιος βαθμός φόβου και απαισιοδοξίας στην αγορά, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που το βλέπουν όλο αυτό ως μία εξαιρετική ευκαιρία για τοποθετήσεις - και καλά κάνουν - όπως τονίζει ο διευθυντής της Credit Suisse Securities, κ. Richard Zinman.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία bull market στην απαισιοδοξία» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει πως το σημερινό περιβάλλον είναι ένα από τα καλύτερα και καταλληλότερα που έχει δει στην καριέρα του για επενδύσεις σε μετοχές.

Σύμφωνα με τον Zinman, για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές ειδικότερα, ήρθε η ώρα να βγουν από την αγορά σταθερού εισοδήματος και να αρχίσουν να τροφοδοτούν την χρηματιστηριακή αγορά. Όπως επισημαίνει, η καλύτερη συνταγή για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια αυτή τη στιγμή είναι οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές.

Η Credit Suisse μάλιστα συμβουλεύει τους πελάτες της αυτό το διάστημα, να τηρήσουν overweight θέσεις στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, στις μετοχές υψηλής ποιότητας καθώς και στις αναδυόμενες αγορές.

Σε ότι αφορά δε την αγορά κρατικών ομολόγων, ο Zinman τονίζει πως η «ασφάλεια» του καταφυγίου που ονομάζεται «ομόλογα» είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να αποφύγουν οι επενδυτές, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ΗΠΑ. Αντίθετα, σε όσους επιμένουν στα ομόλογα, θα πρέπει να αφήσουν την ασφάλεια και να κυνηγήσουν τα spreads. Όπως σημειώνει, αυτή τη στιγμή τα ομόλογα υψηλής απόδοσης (άρα και υψηλού ρίσκου) , και αυτά των αναδυόμενων αγορών είναι άκρως ελκυστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 07 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.