ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο δρόμο του ελληνικού spread το πορτογαλικό και το ιρλανδικό

20:21 - 07 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Την ανιούσα έχουν πάρει τα spread των ομολόγων των αδύναμων χωρών της ευρωζώνης, αναζωπυρώντας τις ανησυχίες για ενδεχόμενη χρεοκοπία κάποιας από τις χώρες του «νεοσύστατου» γκρουπ των PIIGS. Μετά από το καλοκαιρινό διάλλειμα, η κρίση χρέους φαίνεται να μην έχει ξεπεραστεί, με τους επενδυτές να αναζητούν μεγαλύτερες αποδόσεις για να αγοράσουν κυρίως πορτογαλικά και ιρλανδικά ομόλογα.
Το spread των ιρλανδικών ομολόγων έφτασε στις 380 μονάδες βάσης σήμερα, από 343 μ.β. χτες, ενώ το πορτογαλικό βρέθηκε στις 333 μ.β. και το ελληνικό στις 947 μ.β.

Υπέρμαχος των σεναρίων χρεοκοπίας της Ελλάδας εμφανίστηκε χθες ο επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίων της Pacific Investment Management, κ. Andrew Bosomworth. «Η Ελλάδα πάσχει από αφερεγγυότητα» υποστήριξε ο κ. Bosomworth σε τηλεφωνική του συνέντευξη συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει αρκετά μεγάλος κίνδυνος η Ελλάδα εντέλει να κηρύξει αδυναμία αποπληρωμής χρεών ή αναδιοργάνωση χρέους», προβλέποντας ότι το χρέος της Ελλάδας θα ανέλθει στο 150% του ΑΕΠ.

Το κλίμα και σήμερα ήταν ιδιαιτέρως αρνητικό, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι τα stress tests, διαδικασία στην οποία υποβλήθηκαν 91 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, δεν έλαβαν, όσο θα έπρεπε, υπόψη τους κινδύνους που προκύπτουν από την κατοχή κρατικού χρέους, επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα που απασχόλησε κατά κόρον την οικονομική ειδησεογραφία το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.