ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναλυτές: Είμαστε σε rally mode!

08:16 - 08 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Είστε έτοιμοι για ένα ράλι του ρίσκου; H επιστροφή της όρεξης για ρίσκο έχει αρχίσει, και αναμένεται να επιταχυνθεί το προσεχές διάστημα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, καθώς το σκηνικό στις διεθνείς αγορές είναι το πλέον κατάλληλο για ένα ισχυρό ράλι: η απαισιοδοξία ζει και βασιλεύει, οι φόβοι έχουν ενισχυθεί, η εμπιστοσύνη έχει «σπάσει», οι όγκοι συναλλαγών είναι αναιμικοί, οι αποδόσεις είναι de minimus: η τέλεια συνταγή ανόδου.

Όπως τονίζει ο στρατηγικός αναλυτής της Barclays Wealth, Henk Potts, μετά από μία σειρά απογοητευτικών στοιχείων, τα νούμερα της περασμένης Παρασκευής από τις ΗΠΑ, έδωσαν ένα στοιχείο σταθερότητας στην αγορά και βοήθησαν στην αύξηση της όρεξης για ρίσκο στις μετοχές. Αυτό, σε συνδυασμό με τις θετικές προοπτικές για τις επιχειρήσεις, οδηγούν με βεβαιότητα σε άνοδο των μετοχών στο επόμενο διάστημα, όπως προσθέτει ο Potts.

Σύμφωνα με τον Alan Lancz, Πρόεδρο της Alan B. Lancz & Associates, αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε rally mode. Αν και δύσκολα οι μετοχές θα σημειώσουν νέα υψηλά, ωστόσο η άνοδός τους από εδώ και στο εξής, είναι βέβαιη.

Σε ότι αφορά τα ομόλογα, οι αναλυτές συστήνουν… έξοδο! Όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της HSBS Asset Μanagement, Charlie Morris, εμείς πουλήσαμε όλα τα κρατικά ομόλογα 30ετούς, 25ετούς και 10ετούς διάρκειας που είχαμε, την περασμένη εβδομάδα. Το ράλι των κρατικών ομολόγων που διήρκησε τρεις μήνες ήταν το αποτέλεσμα του short squeeze από τους διαχειριστές των hedge funds, και τίποτα παραπάνω, όπως τονίζει η HSBC και προσθέτει πως αυτό που πρέπει πλέον να κάνουν οι επενδυτές, είναι να ξεφορτωθούν τα ομόλογα που έχουν.

Άλλωστε, όπως σημειώνει και ο στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan Asset Management, David Shairp, οι μετοχές είναι πολύ φθηνές σε σχέση με τα ομόλογα σε ότι αφορά το risk premium.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:15 - 08 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.