ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρεθήκατε ομόλογα και μετοχές; Ιδού οι τέσσερις εναλλακτικές!

08:16 - 09 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Βαρεθήκατε ομόλογα και μετοχές; Ιδού οι τέσσερις εναλλακτικές!
Με τις μετοχές να παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και την αγορά ομολόγων να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της «φούσκας», ίσως να ήρθε η ώρα οι επενδυτές να αναζητήσουν αλλού… την τύχη τους, συναινεί σημαντική μερίδα αναλυτών.

Την ώρα που η αγορά ομολόγων συνεχίζει να κινείται σε μετέωρους ρυθμούς, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι μάλλον πλησιάζει η ώρα κατάρρευσής της.

Όσο για τις μετοχές; Ενδεικτική είναι η άποψη του Darin Newsom, ανώτατου αξιωματούχου της  DTN, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στον κλάδο των εμπορευμάτων. «Οι μετοχές έχουν πεθάνει. Κανείς δεν ενδιαφέρεται τώρα για αυτές».

Ποιες είναι όμως οι τέσσερις εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος το τελευταίο διάστημα στη διεθνή αγορά;

Αγορά συναλλάγματος, μέρος 1: Δολάριο Αυστραλίας

Μιλώντας για αριθμούς που εντυπωσιάζουν, δεν θα  μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements, BIS) και σύμφωνα με τα οποία, ο τζίρος στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος ανέρχεται στα 4 τρις δολάρια την ημέρα. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιείται κάθε τριετία, ο τζίρος στην αγορά συναλλάγματος παρουσίασε αύξηση 20% σε σχέση με το 2007.

Τα δολάρια Αυστραλίας και Καναδά είναι μεταξύ των πρωτοπόρων στην αγορά συναλλάγματος. «Τα επιτόκια στην Αυστραλία ενδέχεται να αυξηθούν περισσότερο από ότι αναμένουν οι αγορές. Εάν και τα αμερικανικά επιτόκια διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα, τότε η άνοδος του δολαρίου Αυστραλίας είναι δεδομένη» εκτιμούν οι αναλυτές.

Αγορά συναλλάγματος, μέρος 2: Γιεν

‘Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 15% από το πιο πρόσφατο υψηλό του στις αρχές Μαΐου. Η τάση αυτή δεν αναμένεται να αλλάξει, εκτιμούν οι αναλυτές.

«Το γιεν θα συνεχίσει να ισχυροποιείται, παρά τα προβλήματα που προκαλεί στους Ιάπωνες εξαγωγείς».

Αναδυόμενες αγορές

Οι αναδυόμενες αγορές φαίνεται ότι κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στη λίστα με τους… εκλεκτούς των επενδυτών, αφού, σύμφωνα με τους αναλυτές, παρουσιάζουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Μεταξύ των αγορών που προκρίνονται είναι οι αγορές της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Ν. Αφρικής.

Σιτηρά

Τα κέρδη του χρυσού κατά 8% από τα τέλη του Ιουλίου δεν μπορούν να θεωρηθούν αμελητέα, ωστόσο και τα σιτηρά τα έχουν καταφέρει μια χαρά στην αγορά εμπορευμάτων το ίδιο διάστημα.

Μόνο οι τιμές του καλαμποκιού έχουν καταγράψει ράλι 39%  από τα τέλη Ιουνίου και σύμφωνα με τον Newsom, η ανοδική αυτή πορεία έχει και συνέχεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 09 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.