ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Προχωρά σε AMK 9,8 δισ. ευρώ- Ανάδοχος η Εθνική

08:43 - 13 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 9,8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε πως προχωρά η Deutsche Bank, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας.

Η ΑΜΚ θα γίνει με έκδοση νέων μετοχών και στοχεύει τόσο στην εξαγορά μεγαλύτερου ποσοστού της Postbank όσο και στην ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης «για να ανταπεξέλθει στις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο και την επιχειρηματική ανάπτυξη», όπως ανέφερε η ανακοίνωση της τράπεζας.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΑΜΚ είναι πλήρως εγγυημένη από μία ομάδα τραπεζών, μεταξύ των οποίων οι UBS, Banco Santander, BofA Merrill Lynch, Commerzbank, HSBC Trinkaus, ING, Morgan Stanley, Societe Generale Corporate & Investment Banking.

Την ίδια ώρα πρόσκληση, που ταυτόχρονα ερμηνεύεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να έχει δεχθεί και ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να καταστεί ανάδοχος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γ.Άκερμαν, επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ, Απ. Ταμβακάκη και του ζήτησε να είναι και η ΕΤΕ ανάδοχος στην αύξηση κεφαλαίου της γερμανικής τράπεζας. Η Εθνική Τράπεζα θα συμμετάσχει ως ανάδοχος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Bank, φέρεται να δήλωσε στο Reuters τραπεζική πηγή προσκείμενη στη συμφωνία.

Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν και τις υπόλοιπες γερμανικές τράπεζες σε αναζήτηση κεφαλαίων, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι 10 μεγαλύτεροι γερμανικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα χρειαστούν συνολικά 105 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η Deutsche Bank στοχεύει επίσης στο να αντλήσει εγκαίρως τα απαραίτητα κεφάλαια για να ενισχύσει τη θέση της στην Postbank (της οποίας σήμερα ελέγχει το 30%).


Τελευταία τροποποίηση στις 12:19 - 13 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.