ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος για πρώτη φορά από το 2004

08:50 - 15 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2004 πραγματοποίησε η ιαπωνική κυβέρνηση, μετά την πρωτοφανή άνοδο του γιεν σε υψηλά 15 και 9 ετών έναντι του δολαρίου και του ευρώ, αντίστοιχα.

«Έχουμε παρέμβει στην αγορά. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κίνηση της αγοράς και θα δράσουμε αποφασιστικά», δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της παρέμβασης, μέσα σε λίγα λεπτά, το γιεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιοσιχίκο Νόντα, επιβεβαίωσε την παρέμβαση στην αγορά μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Τόκιο. Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση επικοινώνησε και με άλλες χώρες για την απόφαση αυτή, χωρίς να αναφερθεί εάν η σημερινή απόφαση ελήφθη μονομερώς ή όχι. Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το σημείο αντίστασης να είναι τα 82 γιεν ανά δολάριο, μετά την άνοδο του νομίσματος στα 82,88 νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της παρέμβασης ελήφθη μία ημέρα μετά την επανεκλογή του Ναότο Καν στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, κερδίζοντας τελικά τον αντίπαλό του, ο οποίος είχε θέσει ανοιχτά το θέμα της παρέμβασης και είχε ταχθεί υπέρ της.

Το γιεν αυτή την ώρα καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες από τον περασμένο Δεκέμβριο, διαπραγματευόμενο στα 84,87 ανά δολάριο, μετά την αναρρίχησή του έως τα 82,88 νωρίτερα σήμερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.