ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκρίθηκε η απορρόφηση της Continental από τη United Airlines

20:31 - 17 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Τη συμφωνία αξίας 3 δισ. δολαρίων για απορρόφηση της Continental από τη United Airlines ενέκριναν σήμερα οι μέτοχοι των δύο αμερικανικών εταιρειών, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.
Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, αλλά οι δύο εταιρείες θα λειτουργούν για τουλάχιστον έναν χρόνο ξεχωριστά μέχρι να εγκρίνουν οι αμερικανικές υπηρεσίες τη συγχώνευση των στόλων τους.

Οι δύο εταιρείες, οι σημαντικότερες στην αμερικανική αγορά, είχαν ζημίες σχεδόν 7 δισ. δολαρίων το 2008 και το 2009 λόγω της οικονομικής κρίσης και του υψηλού κόστους καυσίμων, αλλά επέστρεψαν και οι δύο σε κερδοφορία το προηγούμενο τρίμηνο.

Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί ως United Continental Holdings και θα είχε, θεωρητικά, έσοδα 29 δισ. δολάρια τον περασμένο χρόνο.

Οι δύο εταιρείες είχαν εξετάσει συγχώνευση και το 2008, αλλά τελικά η Continental -η μικρότερη, αλλά οικονομικά πιο εύρωστη από τις δύο- τελικά έκανε πίσω. Οι συζητήσεις ξανάρχισαν φέτος μετά την ομαλή μετάβαση της συνένωσης Delta και Northwest, που δημιούργησαν έναν ισχυρότερο πόλο στην αμερικανική αεροπορική αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.