ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gazprom: Συμφωνία με την CNPC για επέκταση των όρων για τις προμήθειες αερίου στην Κίνα

21:45 - 28 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Την επέκταση των όρων για τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα, βάσει των προηγούμενων σχετικών συμφωνιών τους υπέγραψαν στο Πεκίνο, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΟΑΟ Gazprom, Alexey Miller, και ο Πρόεδρος της εταιρείας China National Petroleum Corporation (CNPC), Jiang Jiemin.
Το εν λόγω έγγραφο –που έχει νομική ισχύ- καθορίζει τις βασικές εμπορικές παραμέτρους για τις μελλοντικές προμήθειες του Ρωσικού φυσικού αερίου στην αγορά της Κίνας, μέσω της Δυτικής οδού. Συγκεκριμένα, προβλέπει την ποσότητα και τα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη των εξαγωγών, το επίπεδο ισχύος του "take or pay", την περίοδο αύξησης των προμηθειών, καθώς και τις εγγυημένες πληρωμές.

Η υπογραφή της συμφωνίας που θα καθορίζει τις εξαγωγές αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2011, ενώ η έναρξη των προμηθειών έχει προγραμματιστεί για το 2015, το αργότερο. Στο εν λόγω πλαίσιο, η περίοδος ισχύος της συμφωνίας θα είναι 30ετής, ενώ η ετήσια ποσότητα των προμηθειών θα είναι 30 δισ. κυβικά μέτρα.

Επιπλέον, ο Alexey Miller και ο Jiang Jiemin υπέγραψαν Πρωτόκολλο σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας που διενέργησαν από κοινού οι εταιρείες Gazprom και CNPC, όσον αφορά την επεξεργασία φυσικού αερίου και τα χημικά έργα αερίου. Το συγκεκριμένο έγγραφο εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας χημικών εγκαταστάσεων στα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που θα συμβάλουν στην οργάνωση των εξαγωγών του φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.