ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα τα λεφτά στις αναδυόμενες! ‘Η αλλιώς: Tι κι αν μας υποβαθμίσει ο FTSE;

08:21 - 29 Σεπ 2010 | Ειδήσεις
Σε υψηλά 26 μηνών και συνεχίζουν… Οι αναδυόμενες αγορές φαίνεται πως αποτελούν τη δεύτερη επιλογή επενδύσεων το τελευταίο διάστημα, μετά το χρυσό, και όπως όλα δείχνουν, έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο στρατηγικός αναλυτής της Barclays Capital, Gavin Stacey, υπάρχει πολλή ρευστότητα αυτή τη στιγμή, και τελικά θα κατευθυνθεί ( κι άλλο) στις μετοχές, ιδιαίτερα σε αυτές των αναδυόμενων αγορών, οι οποίες ήδη μετρούν εισροές ύψους 80 δισ. δολαρίων από τις αρχές του έτους.

Όπως τονίζει και ο συνάδελφός του στην Barclays, Piero Ghezzi, οι αναδυόμενες αγορές έχουν «πάρει προαγωγή». Πλέον οδηγούμαστε σε έναν νέο κόσμο επενδύσεων όπου οι διαφορές ανάμεσα σε ώριμες και αναδυόμενες αγορές, δεν θα παίζουν κανέναν σημαντικό ρόλο.

Όπως προσθέτει, θα πάρει πάρα πολύ καιρό προτού οποιαδήποτε χώρα από το G4 προχωρήσει σε σύσφιξη νομισματικής πολιτικής, και αυτό θα συνεχίσει να οδηγεί τους επενδυτές όλο και πιο έντονα, στις υψηλές αποδόσεις που προσφέρουν οι αναδυόμενες αγορές.

Σύμφωνα με τη BofA Μerrill Lynch, δεν είναι μόνο η βραχυπρόθεσμη δυναμική που βγάζει νικήτριες τις αναδυόμενες αγορές. Όπως τονίζει, με την κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηρίων της περιοχής να εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 1,5 δισ. δολάρια μέχρι το 2030, οι αναπτυσσόμενες χώρες θα έχουν τεράστια ζήτηση και θα προσελκύσουν μεγάλο όγκο επενδύσεων, και όχο μόνο χρηματιστηριακών, αλλά και σε έργα υποδομών όπως στον κλάδο της ενέργειας και του νερού, projects που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:12 - 29 Σεπ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.