ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συσφίγγονται οι σχέσεις των Κινέζων και με τους Ιταλούς

17:10 - 07 Οκτ 2010 | Ειδήσεις
Mε τον Κινέζο ομόλογό του Γουέν Τζιαμπάο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Κατά τη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι "στόχος μας είναι, ο ετήσιος όγκος των εμπορικών συναλλαγών μας, να μπορέσει να κυμανθεί, μέσα στην επόμενη πενταετία, μεταξύ 100 και 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων".

Ο "Καβαλιέρε" υπογράμμισε, επίσης, ότι "η Κίνα αποφάσισε να προσφέρει στις ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των συνόρων της, τις ίδιες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις με τις κινεζικές εταιρείες, σε ό,τι αφορά τη γραφειοκρατία, τη φορολογική πίεση και την ανάθεση εργολαβιών. Κάτι το πολύ σημαντικό".

Ο Κινέζος πρόεδρος υπέγραψε τέσσερις διμερείς συμφωνίες: για το εμπόριο, τις πολιτιστικές ανταλλαγές, το δικαίωμα έκδοσης των κρατουμένων, τη φιλική προς το περιβάλλον μεταφορά εμπορευμάτων.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι "σύντομα η κινεζική θα είναι η πιο ισχυρή οικονομία στον κόσμο. Συνεχίζουμε να προσβλέπουμε στην αγορά αυτή, ως μια μεγάλη ευκαιρία για την απορρόφηση των προϊόντων και τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεών μας".

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, από τη μεριά του, σημείωσε ότι η χώρα του "θεωρεί τις ξένες επενδύσεις και τεχνολογίες, ως σημείο-κλειδί της ανάπτυξής της. Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι εξερευνητές, που μπορούν να συνεχίσουν το έργο του βενετσιάνου Μάρκο Πόλο".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.