ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PwC: Ένα εκατ. εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω της λιτότητας στη Μ. Βρετανία

16:47 - 13 Οκτ 2010 | Ειδήσεις
Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους μετά το πρόγραμμα δημοσιονομικών περικοπών που προβλέπει να εφαρμόσει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με μελέτη ιδιωτικής υπηρεσίας, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σε τομείς όπως αυτός της άμυνας και αυτός των ακινήτων, που εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις παραγγελίες από το δημόσιο, θα πληγούν πάρα πολύ, σύμφωνα με τη μελέτη της PricewaterhouseCoopers (PwC), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μία εβδομάδα πριν την λεπτομερή ανακοίνωση από την κυβέρνηση των μέτρων λιτότητας.

Οι δημοσιονομικές περικοπές μπορεί να πλήξουν έως και το 3,4% των θέσεων εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή περίπου 943.000 θέσεις εργασίας, σημειώνει το PwC.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον όρισε ως στόχο της την εξοικονόμηση 83 δισεκατομμυρίων στερλινών (95 δισεκατομμύρια ευρώ) σε περίοδο πέντε ετών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, το οποίο έφτασε φέτος στο 10,1% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τη μελέτη της PwC, η οικονομική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να μειώνεται κατά περίπου 46 δισεκατομμύρια στερλίνες (52 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως λόγω αυτού του προγράμματος το 2014/15.

Ωστόσο οι συντάκτες της μελέτης αυτής αποκλείουν την υπόθεση μιας επιστροφής στην ύφεση, ενδεχόμενο το οποίο θίγουν ορισμένοι οικονομολόγοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.