ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεμόντι: Πρόβλημα δημοκρατικότητας θέτει η παγκόσμια κρίση

20:12 - 14 Οκτ 2010 | Ειδήσεις
Η παγκόσμια οικονομική κρίση "είναι απειλή στη Δημοκρατία για μεγάλες περιοχές στην ανατολική και στη βόρεια Ευρώπη", τονίστηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, που μιλούσε στο Ινστιτούτο Ασπεν της Ρώμης, αλλά δεν κατονόμασε καμία συγκεριμένη ευρωπαϊκή χώρα.

"Η παγκόσμια οικονομική κρίση με όλες τις αλλαγές που επέφερε έθεσε γιά μεγάλες περιοχές της ηπείρου μας πρόβλημα δημοκρατικότητας. Δεν είναι τυχαίο, ούτε δύσκολο στην πρόβλεψή του,ότι σε μεγάλες περιοχές στην ανατολική και στη βόρεια Ευρώπη έχουν διαμορφωθεί συνθήκες όχι αληθώς δημοκρατικές", υπογράμμισε στην ομιλία του αυτή ο Ιταλός αξιωματούχος στον οικονομικό τομέα.

"Οχι προς το παρόν μελανοχιτώνες, αλλά...στην ίδια γραμμή", είπε σε μία αποστροφή του ο υπουργός, υπαινισσόμενος την στολή των γερμανικών SA (ναζιστικά τάγματα εφόδου), χωρίς πάντως να κατονομάσει κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Αναφέρθηκε πάντως "σε ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ένστολους βουλευτές", κάτι όμως που όπως έχουν τώρα τα πράγματα μόνον στο ουγγρικό κοινοβούλιο συμβαίνει.

-Πράγματι, στο ουγγρικό κοινοβούλιο, ο ηγέτης του κόμματος "Τζόμπικ", (εισήλθε στο κοινοβούλιο το '09) αντι-σημίτης και κατά των Ρομά, εμφανίστηκε σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση με τη στολή της ακροδεξιάς οργάνωσης "Η ουγγρική φρουρά"...

"Εχουμε, λοιπόν, σήμερα στην Ευρώπη δημοκρατικό έλλειμμα. Ας κάνουμε τα απαραίτητα, για να διαφυλάξουμε την Δημοκρατία", προέτρεψε συνοψίζοντας το θέμα ο κ. Τρεμόντι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.