ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Πρόβλεψη χρηματοπιστωτικών κρίσεων μέσω Ίντερνετ ;

15:21 - 18 Οκτ 2010 | Ειδήσεις
Σε ένα πρόγραμμα ερευνών το οποίο θα προβλέπει τις χρηματοπιστωτικές κρίσεις μα βάση τις ηλεκτονικές συναλλαγές και τις διαδικτυακές έρευνες προτίθεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα.

«Οι έρευνες θα αφορούν όχι μόνο τα δεδομένα των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, αλλά και τα δεδομένα των ερευνών στο Ίντερνετ, όπως για παράδειγμα τη συχνότητα ορισμένων λέξεων-κλειδιών σχετικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα στις μηχανές αναζήτησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με αυτό το πρόγραμμα οι ερευνητές θα επιδιώξουν να να προσδιορίσουν νέους δείκτες κινδύνου και να εκτιμήσουν σε ποιό σημείο η αλληλοσύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων πληροφόρησης και συναλλαγών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων εκθέτει τα ιδρύματα αυτά σε συστημικούς κινδύνους.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ερευνητές από ιταλικά, ισπανικά, ελβετικά και βρετανικά πανεπιστήμια, καθώς και ειδικοί του ιντερνετικού ομίλου Yahoo! και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι εργασίες τους, οι οποίες άρχισαν το Σεπτέμβριο, αναμένεται ότι θα διαρκέσουν ως το 2013 και θα στοιχίσουν 2,48 εκατομμύρια ευρώ. Οι Βρυξέλλες έχουν σκοπό να τις χρηματοδοτήσουν με 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:34 - 18 Οκτ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.