ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bundesbank: Πάνω από το 3% η ανάπτυξη φέτος στη Γερμανία

17:31 - 18 Οκτ 2010 | Ειδήσεις
Με ρυθμό υψηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος η γερμανική οικονομία, με την αύξηση του ΑΕΠ να προβλέπεται να ξεπεράσει το 3%, είπε η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας τη Δευτέρα.
Η Bundesbank είπε επίσης ότι τα ελλείμματα αναμένεται να διατηρηθούν κάτω του 4% φέτος και πως  η εγχώρια ζήτηση παίζει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

"Στη Γερμανία, το πραγματικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο από 3% φέτος σε  σχέση με το προηγούμενο έτος", αναφέρει η Bundesbank στην μηνιαία έκθεσή της του Οκτωβρίου. Τον Αύγουστο, η κεντρική τράπεζα είχε προβλέψει ανάπτυξη γύρω στο 3% για φέτος.

Η Bundesbank ανέφερε ότι η ανάκαμψη συνεχίστηκε τους θερινούς μήνες, αλλά με  σαφώς χαμηλότερο ρυθμό από το 2,2% που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο σε τριμηνιαία  βάση.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα μείωσε τις εκτιμήσεις για το έλλειμμα κάτω από το 4% για  το 2010 έναντι αρχικής εκτίμησης για σχεδόν 5% τον Αύγουστο. "Το έλλειμμα της κεντρικής  κυβέρνησης δεν αναμένεται να αυξηθεί τόσο όσο φοβόμασταν αρχικά και προβλέπεται να  παραμείνει σαφώς χαμηλότερα του 4% το 2010", είπε η τράπεζα.

Η Bundesbank συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για ενδεχόμενη νέα  ύφεση.

Αναφερόμενη τέλος στην ανεργία, η κεντρική τράπεζα είπε ότι η απασχόληση έχει πλέον  ξεπεράσει το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια της  οικονομικής κρίσης και ότι η ανεργία προβλέπεται ότι υποχωρήσει σε επίπεδα χαμηλότερα και από  αυτά της περιόδου πριν την κρίση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.