ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσπευση των διαδικασιών για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας ζητά η Γερμανία

17:30 - 21 Οκτ 2010 | Ειδήσεις
"Ξεκάθαρη εντολή"από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ζητά η Γερμανία για την προετοιμασία, έως την ερχόμενη άνοιξη, της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λισσαβόνας ιδίως προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πειθαρχίας, δήλωσε σήμερα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
"Σε ότι αφορά στην τροποποίηση της Συνθήκης, είμεθα σύμφωνοι ότι όσα έγιναν δεκτά μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας (στη Ντοβίλ) θα έπρεπε επίσης να γίνουν αποδεκτά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο", δήλωσε η κα.Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον εσθονό ομόλογό της Άντρους Άνσιπ.

"Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη εντολή για να ξεκινήσουμε την αναθεώρηση της Συνθήκης έως την προσεχή Άνοιξη, ώστε να είναι δυνατή η επικύρωσή της από τα κράτη μέλη έως το 2013", επεσήμανε η γερμανίδα Καγκελάριος.

Ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η κα.Μέρκελ συμφώνησαν στη διάρκεια συνάντησής τους στην γαλλική πόλη Ντοβίλ τη Δευτέρα να ζητήσουν την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κρατών μελών, ώστε να αποφευχθεί τυχόν επανάληψη μιας κρίσης όπως η ελληνική.

Η κα.Μέρκελ εκτίμησε επίσης ότι είναι δυνατόν να θεσμοθετηθούν αυστηρότερες κυρώσεις στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, δίχως την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.