ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Το βρετανικό πρόγραμμα λιτότητας αναχαιτίζει τη «χιονοστιβάδα» του χρέους

21:51 - 21 Οκτ 2010 | Ειδήσεις
Το πρωτοφανές πρόγραμμα λιτότητας που παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση είναι "σκληρό, απαραίτητο και θαρραλέο", καθώς προβλέπει μέτρα σημαντικά για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Με ανακοίνωσή του, ο ΟΟΣΑ "χαιρετίζει" το πρόγραμμα λιτότητας που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Λονδίνο ως "απαραίτητο βήμα για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης δημοσιονομικής σταθερότητας" και αναχαίτισης "του φαινομένου της χιονοστιβάδας" στο βρετανικό δημόσιο χρέος.

"Τα μέτρα είναι σκληρά, απαραίτητα και θαρραλέα" εκτιμά ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνγκέλ Γκουρία, υπογραμμίζοντας ότι αφορούν βήματα "πολλά και σημαντικά για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης".

"Η εφαρμογή τους κατά τρόπο αποφασιστικό αποτελεί την καλύτερη μέθοδο διασφάλισης της βελτίωσης των δημοσίων οικονομικών της Βρετανίας και της πίστης σε ένα ισχυρότερο μέλλον", σημείωσε, τονίζοντας ότι τα βρετανικά δημοσιονομικά μέτρα "ανταποκρίνονται στις προτάσεις του ΟΟΣΑ".

Τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που ανακοίνωσε την Τετάρτη το Λονδίνο εκτιμώνται ως τα πλέον αυστηρά μεταξύ όσων έχουν ανακοινώσει τα μεγαλύτερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προβλέπουν μεταξύ άλλων, την περικοπή σχεδόν μισού εκατομμυρίου θέσεων απασχόλησης στο βρετανικό δημόσιο καθώς και δραστικές περικοπές δαπανών, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:12 - 21 Οκτ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.