ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: "Φρένο" στην οικονομική ανάκαμψη εκτιμούν αναλυτές

15:25 - 25 Οκτ 2010 | Ειδήσεις
Με πιο αργούς ρυθμούς θα συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ εκτιμούν οι αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα της National Association for Business Economics ατην οποία αποτυπώνονται οι χαμηλότερες προσδοκίες των οικονομολόγων για τους ρυθμούς ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.
Πιιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος, καθώς το 54% όσων συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμά ότι η ανάπτυξή στις ΗΠΑ για το 2010 θια ξεπεράσει το 2%, ποσοστό το οποιο διαμορφωνόταν στο 57% το προηγουμενο τρίμηνο.

" Η οικονομική ανακάμψη στις ΗΠΑ μετά την κρίση που βίωσε συνεχίζεται, με τις συνθληκες των επιχειρήσεων συνεχώς να αναπτύσσονται", δήλωσε χαρακτηρισιτκά ο οικονομολόγος, William Strauss.

Τα στοιχεία της έρευνα της  National Association for Business Economics δείχνουν αύξηση παραγγελιών και κερδών στις επιχειρήσεις κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς και βελτίωση των μεγεθών για υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, ασφάλειες και αγορά real estate. Στον αντίποδα, στάσιμα έμειναν τα μεγέθη εταιριών που ασχολούνται με μεταφορές και τηλεπικοινωνιές.

Επιπλέον, βελτίωση παρουσίασε το outlook για την απασχόληση, παρά το γεγονός ότι  ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων εκτιμούσε πτώση του outlook λόγω απολύσεων κατά το γ' τρίμηνο του τρέχοντος, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης απασχόληθεις θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.