ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαφον στους μισθούς στελεχών "διασωθέντων" τραπεζών βάζει η γερμανική κυβέρνηση

20:01 - 26 Οκτ 2010 | Ειδήσεις
Πλαφον στους μισθούς των στελεχών των τραπεζών που επιδοτήθηκαν με χρήματα φορολογούμενων λόγω της κρίσης αποφάσισε να βάλει η γερμανική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι κανένα στέλεχος τράπεζας δεν θα μπορεί να έχει ετήσιο μισθό ανώτερο του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή προσκείμενη στην γερμανική κυβέρνηση, που μίλησε στην εφημερίδα 'Handelsblatt', ανέφερε σήμερα στη Φρανκφούρτη ότι το μέτρο περιέχεται στο νομοσχέδιο, που εισάγεται προς ψήφιση αυτήν την εβδομάδα στην Κάτω Βουλή, ώστε να τύχει εφαρμογής από την αρχή κιόλας του 2011. Θα περιλαμβάνει το "προσωπικό των τραπεζών όλων ανεξαιρέτως των κατηγοριών", ανέφερε η ίδια πηγή.

Ας σημειωθεί ότι έως σήμερα το προσωπικό γερμανικών τραπεζών όπως η 'Commerzbank', 'Hypo Real Estate', 'WestLB', παρείχαν στο προσωπικό τους, ή, ακόμα, σε κατά περίπτωση συνεργάτες τους, μισθούς ανώτερους του προαναφερθέντος.

Όμως, πρόκειται για τραπεζικά ιδρύματα που διασώθηκαν με χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου, παρά το ότι οι ηγεσίες τους πρόβαλλαν έναντι της κυβέρνησης στο Βερολίνο τα επιχειρήματα περί "ενός πολύ ανταγωνιστικού περιβάλλοντος" και "άκρως ειδικευμένων συμβούλων τους".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.