ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκαρντ: Το ευρώ σηκώνει το βάρος της Fed

20:23 - 04 Νοε 2010 | Ειδήσεις
Τη λύπη της εξέφρασε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, επειδή το ευρώ "σηκώνει το βάρος" της απόφασης της ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, να ενισχυθεί οπωσδήποτε με ρευστότητα η αμερικανική οικονομία. Η αξιωματούχος με συνέντευξή της στην "Γουόλ στριτ Τζέρναλ"--δημοσιεύθηκε σήμερα--τόνισε ότι το "ευρώ σηκώνει το βάρος της απόφασης αυτής".
Από την Fed δημοσιοποιήθηκε, χθες, η απόφαση να αγοραστούν από αυτήν αμερικανικά κρατικά μακροπρόθεσμα χρεόγραφα 600 δισ.δολαρίων--75 δισ.δολάρια κάθε μήνα--ώστε "ανάπτυξη και πιστώσεις να τονωθούν άμεσα".

"Φρονώ ότι άμεσα πρέπει να αναθεωρήσουμε το διεθνές νομισματικό σύστημα, όπως και τους (θεσμικούς) μηχανισμούς γιά τη συνεργασία", υπογράμμισε η αξιωματούχος στην ίδια συνέντευξη. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι το Παρίσι θα εγείρει το ζήτημα στην επικείμενη σύνοδο της Ομάδας των "20", στη Νότια Κορέα.

Πριν καν δημοσιοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Fed, όπως και μετά, το ευρώ ανατιμήθηκε αισθητά έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Ομως και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Rainer Bruderle, εξέφρασε "μεγάλη ανησυχία", σήμερα, γιαυτήν "την απόφαση από την Fed".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.