ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχειρηματικές συμφωνίες 20 δισ. ευρώ υπέγραψαν Κίνα και Γαλλία

22:19 - 04 Νοε 2010 | Ειδήσεις
Επιχειρηματικές συμφωνίες αξίας μεγαλύτερης των 20 δισ.ευρώ μονογραφήθηκαν στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας στο Παρίσι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα τις απογευματινές ώρες από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, αλλά και από την υφυπουργό των Εξωτερικών της Κίνας, κυρία Φου Γινγκ.
Αναλυτικά :
Πρόκειται για επιχειρηματικές συμφωνίες, που αφορούν τον πετρελαϊκό όμιλο "Τοτάλ", την αεροναυπηγική κοινοπραξία "Αιρμπάς" και τον όμιλο "Αρέβα"--η εργοδότης Αν Λοβερζόν μίλησε γιά παράδοση ουρανίου στο Πεκίνο, αξίας 3,5 δισ.δολαρίων ΗΠΑ.
Στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, υπουργοί συναντήθηκαν σήμερα με επικεφαλής μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ("Αρέβα","Τοτάλ", "Αιρμπάς") , υπό τα βλέμματα των προέδρων της Κίνας και της Γαλλίας, κ.κ. Χου Τζιντάο και Νικολά Σαρκοζί. Η "Αρέβα" εκπροσωπήθηκε από την κυρία Αν Λοβερζόν, η "Τοτάλ" από τον κύριο Κριστόφ ντε Μαρζερί, ενώ η "Αιρμπάς" από τον κύριο Τόμας Εντερς.
Στην Κίνα με τεχνογνωσία της "Αρέβα" θα κατασκευαστεί μονάδα επεξεργασίας πυρηνικού καυσίμου, με σκοπό να παράγεται τελικά πυρηνική ενέργεια, το δε ουράνιο που θα πουληθεί στο Πεκίνο αξίζει 3,5 δισ.δολάρια, είπε στα μμε η κυρία Λοβερζόν.
Από την πλευρά της, η "Αιρμπάς" πρόκειται βάσει συμφωνίας να πουλήσει 102 αεροσκάφή της (50 Α320, 42 A330, 10Α350), αξίας συνολικώς 14 δισ.δολαρίων. Αποδέκτες θα είναι οι εξής αεροπορικές εταιρείες της Κίνας : "China Eastern", "China Southern", "Air China",
Τέλος ο όμιλος "Τοτάλ" πρόκειται να επενδύσει μεταξύ 2,8-3,2 δισ.ευρώ σε μία κινεζική μεγάλη πετροχημική μονάδα γιά την βελτίωσή της.
Επίσης, συναποφασίστηκε σε πέντε έτη από σήμερα το διμερές εμπόριο να φθάσει σε αξία τα 80 δισ.δολάρια ΗΠΑ.
-Οι πολιτικοί αναλυτές σχολίασαν ότι Πεκίνο και Παρίσι φαίνονται να ξεπερνούν την διπλωματική κρίση που είχαν φέτος την άνοιξη, όταν το Παρίσι υιοθέτησε θέσεις γιά το Θιβέτ, που ενόχλησαν και δυσαρέστησαν το Πεκίνο. Από την άλλη σχολιάζεται ότι με τόσες κερδοφόρες συμφωνίες, το Παρίσι δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται, πραγματικά, γιά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα...
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.