ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την ετοιμότητα της ΕΕ στο θέμα της Ιρλανδίας δήλωσε ο Γιούνκερ

21:48 - 15 Νοε 2010 | Ειδήσεις
Οι χώρες της ζώνης του ευρώ είναι έτοιμες να ενεργήσουν "το συντομότερο δυνατόν" στην περίπτωση αιτήματος για οικονομική βοήθεια από την Ιρλανδία, αίτημα που προς το παρόν παραμένει στη "θεωρία", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Εάν η Ιρλανδία ζητήσει οικονομική βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της ζώνης του ευρώ, όπως έκανε η Ελλάδα την Άνοιξη, "θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στο αίτημα αυτό το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της ευρωζώνης , στο περιθώριο τραπεζικού συνεδρίου που διεξάγεται στην Φρανκφούρτη.
Αλλά προς το παρόν "η Ιρλανδία δεν έχει υποβάλει αίτημα" τέτοιου είδους, και "δεν επικεντρωνόμαστε σε ένα θεωρητικό αίτημα", τόνισε.
"Η απόφαση θα προέλθει από την ιρλανδική κυβέρνηση. Δεν είμαι σε θέση να κάνω μια δημόσια σύσταση στην Ιρλανδία", τόνισε ο κ. Γιούνκερ.
Το Δουβλίνο προσπάθησε εκ νέου σήμερα να πείσει ότι η χώρα θα τα καταφέρει μόνη της παραδεχόμενο ωστόσο ότι "έχει διεθνείς επαφές" σχετικά με την οικονομική της κατάσταση "με αφορμή τις παρούσες συνθήκες στην αγορά".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.