ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Απαρνείται" το ευρώ η Τσεχία

19:19 - 22 Νοε 2010 | Ειδήσεις
Την αντίθεσή του στην είσοδο της χώρας του στην ευρωζώνη επανέλαβε σήμερα στην Πράγα ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας Βάτσλαβ Κλάους.
"Ειδικά μετά από την κρίση του ευρώ αυτό το έτος, δεν υπάρχει καμία σαφώς καθορισμένη ομάδα στην Τσεχική Δημοκρατία, ούτε η κυβέρνηση, ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε η Κεντρική Τράπεζα, που θα συνιστούσε την είσοδό μας στη ζώνη του ευρώ στο εγγύς μέλλον" δήλωσε ο κ. Κλάους, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
"Είναι μία κυρίαρχη θέση στην Τσεχική Δημοκρατία" πρόσθεσε, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Κριστιάν Βουλφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πράγα.
Ο Τσέχος πρόεδρος σημείωσε ότι η Πράγα δεν αισθάνθηκε "καμία χαρά να ανακαλύπτει στη ζώνη του ευρώ το ένα πρόβλημα μετά το άλλο", συμπεριλαμβανομένου αυτού της Ιρλανδίας και θύμισε ότι η τσεχική οικονομία είναι "πολύ στενά" συνδεδεμένη με αυτήν της γειτονικής Γερμανίας και ολόκληρης της Ευρώπης.
Από την πλευρά του, ο κ. Βουλφ τοποθετήθηκε υπέρ της υιοθέτησης του ευρώ από την Πράγα, ζητώντας παράλληλα τη δημιουργία ενός "σαφούς νομικού πλαισίου" για την πρόληψη της παραβίασης των κανόνων από τα κράτη- μέλη της ζώνης του ευρώ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.