ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό 11 ετών η εμπιστοσύνη των τεχνικών εταιρειών στις ΗΠΑ

22:22 - 19 Ιουν 2006 | Ειδήσεις
Σε χαμηλό 11 ετών υποχώρησε η εμπιστοσύνη των κατασκευαστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κατοικίας, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μείωσαν τις πωλήσεις τους.

Ο δείκτης της Εθνικής Ενωσης Τεχνικών Εταιρειών (NationalAssociationofHomeBuilders/WellsFargo) έπεσε τον Ιούνιο στο 42, επίπεδο που είχε να «πιάσει» από τον Απρίλιο του 1995, από 46 το Μάιο.

Όταν ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται κάτω από το 50, αυτό σημαίνει ότι οι απαισιόδοξοι υπερισχύουν των αισιόδοξων. Σημειώνεται ότι εδώ οκτώ μήνες ο δείκτης αυτός δεν έχει αυξηθεί, κάτι που έχει να συμβεί από το 1994.

Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι η κίνηση των υποψήφιων αγοραστών ακινήτων έχει πέσει, ενώ οι προβλέψεις για πωλήσεις έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω.

Σύμφωνα με αναλυτές, η πτώση του δείκτη τον Ιούνιο αποδεικνύει ότι η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξής της.

Η εμπιστοσύνη υποχώρησε και στις τέσσερις περιοχές της χώρας τον Ιούνιο, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στα Βορειοανατολικά των ΗΠΑ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.