ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρευστοποιήσεις στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

12:12 - 20 Ιουν 2006 | Ειδήσεις
Πτωτικά κινούνται οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, καθώς τίποτα δε φαίνεται αρκετά ισχυρό ώστε να διασκεδάσει την ανησυχία ότι οι διαρκείς αυξήσεις του κόστους δανεισμού ανά τον κόσμο θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και θα πλήξουν την εταιρική κερδοφορία.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο κλάδος των μεταλλευτικών εταιρειών, με τη BHP Billiton να πρωταγωνιστεί, καθώς η τιμή του χαλκού σημειώνει αισθητή υποχώρηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο κλάδος των πετρελαϊκών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των BP και Total δέχεται πιέσεις, καθώς η τιμή του αργού υποχωρεί κάτω από τα69 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης, η European Aeronautic, Defence & Space (EADS), σημειώνει απώλειες, καθώς η International Lease Finance, η μεγαλύτερη εταιρεία μίσθωσης αεροσκαφών παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι ίσως ακυρώσει την παραγγελία της αξίας 3 δισ δολαρίων στην Airbus για αεροσκάφη τύπου A380, λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση. Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της EADS, της μητρικής της Airbus, έχασαν το 26% της αξίας τους στης 14 Ιουνίου επειδή η Airbus ανακοίνωσε ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις αεροσκαφών θα πλήξουν τα κέρδη της.

Τέλος, στη δίνη των ρευστοποιήσεων βρίσκονται και οι Ericsson και Royal Philips Electronics, μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης των κλάδων τηλεπικοινωνιακών δικτύων των Nokia και Siemens, σε μια νέα εταιρεία που διεκδικεί σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκητς FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,27% στις 5.610,7 0μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 4.703,52 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,54% και στη Φραγκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 5.422,75 μονάδες, μειωμένος κατά 0,30%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.