ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανή εμπλοκή Ελλήνων στις εκρήξεις δεμάτων στην Ιταλία

21:33 - 23 Δεκ 2010 | Ειδήσεις
Τη συμμετοχή Ελλήνων στην υπόθεση σχετικά με τις δυο εκρήξεις πακέτων που σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής ερευνούν οι Ιταλοί εισαγγελείς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα». Τα δύο πιθανά σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι εκείνο των ελβετών αναρχικών, που ζητούν την απελευθέρωση του οικολόγου-αναρχικού Μάρκο Κάμενις, αλλά και αυτό των ελλήνων αναρχικών, που μπορεί να εμπλέκονται άμεσα στις σημερινές εκρήξεις.
Οι ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις πρόκειται να πραγματοποιήσουν προληπτικούς ελέγχους σε ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες, ενώ πηγές της εισαγγελίας της Ρώμης, αφήνουν να διαρρεύσει ότι δεν αποκλείεται να παραδοθούν και νέα εκρηκτικά πακέτα. Πριν λίγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI μετέδωσε ότι οι εκρηκτικοί φάκελοι, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών, φέρονται να έχουν σταλεί από την Ελλάδα.

Εντωμεταξύ, η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε πριν λίγο πως ένα ύποπτο δέμα εστάλη σήμερα στην πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βέρνη. Τμήματα του κτιρίου εκκενώθηκαν και πραγματοποιούνται έλεγχοι στο δέμα, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βέρνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.