ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιόδοξες εκτιμήσεις για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ουγγαρίας

19:44 - 07 Ιαν 2011 | Ειδήσεις
Θα επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2010 στο 3,8% του ΑΕΠ, εκτιμά το Υπουργείο Οικονομίας της Ουγγαρίας.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ουγγαρίας για το 2010 θα είναι εντός του στόχου μείωσής του στο 3,8% (σ.σ. ως ποσοστό του ΑΕΠ) που συμφωνήθηκε με την ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Το υπουργείο διατύπωσε την πρόβλεψή του βασιζόμενο στις ταμειακές ροές και το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης που διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 3,2% (ως ποσοστό του ΑΕΠ), πέρυσι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, οι «τρύπες» του προϋπολογισμού καλύφθηκαν με έναν «βαρύ» τραπεζικό φόρο και έναν «φόρο κρίσης» που επιβλήθηκε στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας καθώς και στις μεγάλες επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων, ο οποίος τελεί υπό αμφισβήτηση από τις Βρυξέλες.

Η Ουγγαρία συμφώνησε στη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3,8% με την ΕΕ και το ΔΝΤ ώστε να εξασφαλίσει το δάνειο «διάσωσής» της ύψους 25 δισ.ευρώ, το 2008.

Τα τελικά στοιχεία ελλείμματος, στη βάση λογιστικών προτύπων της ΕΕ, αναμένονται την Άνοιξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.