ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρισέ: Στόχος μας η συγκράτηση του πληθωρισμού

21:42 - 21 Ιουν 2006 | Ειδήσεις
Ο έλεγχος του πληθωρισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ΕΚΤ και από την πορεία του θα εξαρτηθεί το ύψος των επιτοκίων στην Ευρωζώνη. Αυτό τόνισε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Η νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη παραμένει προσαρμοστική. Είναι βασικό να διασφαλίσουμε ότι οι προοπτικές του πληθωρισμού στην ευρωζώνη θα παραμείνουν σταθερά σε επίπεδα τα οποία είναι σύμφωνα με το δικό μας ορισμό για τη σταθερότητα των τιμών» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με την ίδιο, «η οικονομική ανάπτυξη διευρύνεται και σταδιακά γίνεται όλο και πιο διατηρήσιμη», ενώ «η σημαντικότερη συμβολή της ΕΚΤ στη διατήρηση της ανάπτυξης σε αυτή την τροχιά θα είναι η συγκράτηση σε χαμηλά επίπεδα των αυξητικών τάσεων του πληθωρισμού».

Ο κ. Τρισέ εκτίμησε ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται ένταση των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς η πιστωτική επέκταση, η αυξανόμενη προσφορά χρήματος, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η αύξηση των μισθών αποτελούν σοβαρούς κινδύνους αύξησης των τιμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.