ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

12:26 - 22 Ιουν 2006 | Ειδήσεις
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματαγορών, καθώς η ανακοίνωση των καλύτερων των αναμενόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων μιας σειράς αμερικανικών εταιρειών, δημιουργεί αισιοδοξία για διευρυμένα περιθώρια εταιρικής ανάπτυξης.

Η Lafarge, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία οικοδομικών υλικών παγκοσμίως εμφανίζεται τονωμένη, καθώς ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μη κερδοφόρα μονάδα της, ενώ αύξησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για την κερδοφορία στο σύνολο της χρήσης.

Στον ασφαλιστικό κλάδο, η Allianz κινείται ανοδικά, καθώς ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περί τις 7.500 θέσεις εργασίας στη μονάδα της ασφαλίσεων και στη Dresdner Bank.

Κέρδη αποκομίζουν οι εταιρείες του μεταλλευτικού και του πετρελαϊκού κλάδου, των Total και BHP Billiton συμπεριλαμβανομένου, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων.

Στον αντίποδα, σημαντικές πιέσεις δέχεται η μετοχή της British Airways, μετά τη γνωστοποίηση ότι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης υπόκειται σε έλεγχο για δημιουργία εναρμονισμένων πρακτικών με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Οι εθνικοί δείκτες ενισχύονται και στις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές που είναι ανοιχτές αυτή την ώρα.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,01% στις 5.722,30 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 4.829,29 μονάδες, αυξημένος κατά 1,14% και στη Φραγκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,16%, διαμορφούμενος στις 5.567,23 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.