ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 310 εκατ. δολάρια κοστίζουν ημερησίως στην Αίγυπτο οι αναταραχές

22:21 - 08 Φεβ 2011 | Ειδήσεις
Περίπου 310 εκατ. δολ. ημερησίως κοστίζουν στην Αίγυπτο οι κοινωνικές αναταραχές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole, που μείωσε την πρόβλεψη για το ρυθμό μεγέθυνσης του ΑΕΠ της Αιγύπτου εφέτος, από το 5,3% στο 3,7%.
Στην Αίγυπτο, η λαϊκή κινητοποίηση κινδυνεύει να κοστίσει ακριβά, την ώρα που έδιωξε τους τουρίστες, ενώ μπορεί να "κλονίσει" το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ήδη, επαναλειτούργησαν τράπεζες κι επιχειρήσεις, ενώ το χρηματιστήριο του Καΐρου ανοίγει ξανά αυτήν την Κυριακή, αφού όμως μέσα σε ένα διήμερο "χάθηκαν" από την αγορά του 12 δισ. δολάρια.
Ενώ ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 6% του αιγυπτιακού ΑΕΠ, οι τουρίστες εγκατέλειψαν όπως όπως τη χώρα του Νείλου, γεγονός που αποδόθηκε στις πολυήμερες ταραχές. Τώρα, εάν τα πράγματα δεν εξομαλυνθούν μπορεί πολλοί, που σχεδίαζαν θερινές διακοπές στην Αίγυπτο, να αλλάξουν τα σχέδιά τους.
Οι ξένοι επενδυτές, με τη σειρά τους, ανησυχούν από την διακοπή από τις αρχές της Αιγύπτου της πρόσβασης στο διαδίκτυο, που κράτησε ένα πενθήμερο.
Όμιλοι όπως οι France Telecom (Γαλλία), Lukoil (Ρωσία), RWE (ενέργεια, Γερμανία) έδωσαν εντολή το προσωπικό τους να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.