ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall, ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη

18:26 - 26 Ιουν 2006 | Ειδήσεις
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall, μετά από δύο συνεδριάσεις ρευστοποιήσεων, καθώς η έντονη κινητικότητα στο πεδίο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων τονώνει την αισιοδοξία των επενδυτών για τα περιθώρια ανόδου των χρηματαγορών. Την ίδια ώρα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,26% στις 11.017,82 μονάδες, ο S&P 500 βρίσκεται στις 1.246,88 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,19% και ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.13,.95 μονάδες, αυξημένος κατά 0,19%.

Κέρδη αποκομίζει η Pfizer, καθώς η Johnson & Johnson συμφώνησε να εξαγοράσει τη μονάδας της πρώτης, των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, προς 16,6 δισ δολάρια.

Επίσης, το ενδιαφέρον των επενδυτών δικαιολογημένα εστιάζεται στο μεταλλευτικό κλάδο, όπου ανακοινώνονται πολλά και σημαντικά deals.

Μετά τη συμφωνία Mittal-Arcelor, που θα οδηγήσει σε έναν κολοσσό που θα ελέγχει το 10% της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα, δίνοντας στην εταιρεία δύναμη τουλάχιστον τριπλάσια έναντι του επόμενου ανταγωνιστή, ακολούθησε η ανακοίνωση ότι η Phelps Dodge, η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός χαλκού στον πλανήτη, θα αποκτήσει, την καναδική μεταλλευτική εταιρεία νικελίου Inco, αντί 40 δισ δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Την ίδια στιγμή, η Inco ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την προσφορά της για την Falconbridge κατά 5 δολάρια Καναδά ανά μετοχή.

Οι Inco και Falconbridge αποτελούν πόλο έλξης για αρκετές μεταλλευτικές εταιρείες, καθώς το τριετές ράλι στις τιμές των μετάλλων έχει αυξήσει τα περιθώρια κέρδους.

Αυτή την ώρα πτωτικά κινείται η μετοχή της Phelps Dodge, ενώ κέρδη αποκομίζουν οι Inco και Falconbridge.

Στoν αντίποδα, κύμα ρευστοποιήσεων επικρατεί στην Ευρώπη, η οποία δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά της κέρδη, υπό το βάρος των φόβων που δημιουργούν οι αυξήσεις των επιτοκίων στις παγκόσμιες αγορές.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,17%, στις 5.682,50 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,30% στις 4.803,35 μονάδες και στη Φραγκφούρτη ο DAX βρίσκεται στις 5.509,39 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,37%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.