ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση ρεκόρ 22 ετών για τα ομόλογα στις ΗΠΑ

23:55 - 26 Ιουν 2006 | Ειδήσεις
Για ένατη συνεχή ημέρα υποχώρησε η τιμή του δεκαετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου τη Δευτέρα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερης διάρκειας πτώση από το 1974, καθώς οι επενδυτές είναι βέβαιοι για τη 17η συνεχόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη FED στις 29 Ιουνίου.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 5,24%, καταγράφοντας υψηλό τετραετίας, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τις πωλήσεις νέων κατοικιών, που διέψευσε τα σενάρια επιβράδυνσης της κτηματαγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 1974 οι τιμές των ομολόγων είχαν υποχωρήσει για 11 συνεχείς ημέρες, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Watergate.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, τα ομόλογα είναι πολύ πιθανό να υποχωρούν έως και τη συνεδρίαση της FED στο τέλος του μήνα.

Εξάλλου, η τιμή των διετών ομολόγων, οι αποδόσεις των οποίων είναι περισσότερο ευαίσθητες στις μεταβολές των επιτοκίων από τη FED, σημείωσαν επίσης πτώση για ένατη συνεχή ημέρα.

Μάλιστα, η απόδοσή τους εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα 10ετή ομόλογα, ένδειξη ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων επιβραδύνουν τη οικονομία και μειώνουν τον πληθωρισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.