ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιθετικότερες αυξήσεις επιτοκίων προαναγγέλλει ο Ν. Γκαργκάνας

11:57 - 27 Ιουν 2006 | Ειδήσεις
Την επιτάχυνση των αυξήσεων επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προανήγγειλε ο διοικητής της ΤτΕ Ν. Γκαργκάνας.

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει να λάβουμε μία τέτοια απόφαση, εάν παρουσιασθεί η ανάγκη για επιθετική προσαρμογή των επιτοκίων», δήλωσε ο κ. Γκαργκάνας σε συνέντευξη στην Ελβετία, μη αποκλείοντας κινήσεις υψηλότερες των 25 μονάδων βάσης ή συχνότερες της μίας ανά τρίμηνο.

Ο διοικητής της ΤτΕ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πορεία του πληθωρισμού, τονίζοντας πως η περαιτέρω αύξηση του κόστους χρήματος θα είναι αναγκαία.

Σημειώνεται ότι έπειτα από τρεις αυξήσεις επιτοκίων, της τάξης του 25 μονάδων βάσης έκαστη, η ΕΚΤ έχει φέρει σήμερα τα ευρω-επιτόκια στο 2,75%.

Ωστόσο, παρά τις ανησυχίες των εμπλεκομένων στα χρηματιστήρια πως οι αυξήσεις επιτοκίων θα πλήξουν την οικονομική δραστηριότητα, ο κ. Γκαργκάνας εκτίμησε πως οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι φέτος και του χρόνου ελαφρώς καλύτεροι των προσδοκιών. Η ΕΚΤ προβλέπει για φέτος ανάπτυξη 2,1% και για το 2007 επιβράδυνση στο 1,8%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.