ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι παγκόσμιες ανισορροπίες στο “τραπέζι” του G20

11:47 - 18 Φεβ 2011 | Ειδήσεις
Στη γαλλική πρωτεύουσα στρέφονται σήμερα όλα τα βλέμματα, καθώς ξεκινά η πρώτη επίσημη συνάντηση της Ομάδας των 20 (G20) υπό τη γαλλική προεδρία, με στόχο την αντιμετώπιση των ανισορροπιών της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί η σύνταξη ενός καταλόγου δεικτών των οικονομικών επιδόσεων βάσει των οποίων θα μπορέσουν να μετρηθούν οι παγκόσμιες ανισορροπίες.

«Εφόσον καταφέρουμε να συμφωνήσουμε στο θέμα των δεικτών, γύρω από τους οποίους γίνεται πολλή συζήτηση για την ώρα, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις κατευθυντήριες γραμμές της δράσης μας», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Αναφερόμενη στην πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η γαλλική προεδρία, επισήμανε πως «αυτό που δεν θέλουμε είναι να κάνουμε υποδείξεις στην οποιαδήποτε χώρα για το ότι θα πρέπει να σταματήσει να είναι ανταγωνιστική ή να σταματήσει τις εξαγωγές, ή την κατανάλωση. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας».«Στόχος είναι να επιτευχθεί μια καλύτερη ισορροπία, από την οποία θα μπορέσουμε να επωφεληθούμε όλοι μας, όπως για παράδειγμα στον τομέα του πληθωρισμού», ανέφερε η Γαλλίδα ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών κύκλων, μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει πέντε οικονομικούς δείκτες: ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών, πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, συναλλαγματικά αποθέματα, έλλειμμα και δημόσιο έλλειμμα και χρέος, ιδιωτική αποταμίευση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.