ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμφίβολα κέρδη στη Wall, αντέχει η Ευρώπη

18:21 - 27 Ιουν 2006 | Ειδήσεις
Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι αμερικανικοί δείκτες, αντανακλώντας τις αντίρροπες τάσεις που δεσπόζουν στις κεφαλαιαγορές. Αφενός, είναι διάχυτη η ανησυχία ότι οι προεξοφλούμενες νέες αυξήσεις του κόστους δανεισμού θα πλήξουν την εταιρική κερδοφορία. Αφετέρου, η έντονη κινητικότητα στο πεδίο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων εκτιμάται ότι θασυνεχίσει να στηρίζει τις χρηματαγορές τόσο σε ΗΠΑ, όσο και σε Ευρώπη. Την ίδια ώρα, κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια του δολαρίου στο 5,25% στις 29 Ιουνίου, ενώ η αγορά δίνει υψηλές πιθανότητες και σε νέα αύξηση, τον Αύγουστο. Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί φόβο στους επενδυτές, καθώς εκτιμάται ότι οι ατέρμονες αυξήσεις των επιτοκίων θα φρενάρουν την ανάπτυξη και τα κέρδη των εταιρειών.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, κέρδη αποκομίζει, η General Motors, καθώς ευνοείται από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 35.000 εργαζομένων.

Στον αντίποδα, η Du Pontδέχεται πιέσεις, καθώς επηρεάζεται αρνητικά από την πώληση 16,4 εκατ. μετοχών της από τη Vivendi.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones βρίσκεται στις 11.042,24 μονάδες, εμφανίζοντας μικρές απώλειες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,09% στις 1.251,69 μονάδες και ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.135,30, ενισχυμένος ελαφρώς, κατά 0,08%.

Την ίδια ώρα, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των BP και Total να διαμορφώνουν την ανοδική τάση, καθώς η τιμή του αργού ξεπερνά τα 72 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά σε περίοδο δύο εβδομάδων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.