ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό επιτοκιακή πίεση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

12:41 - 28 Ιουν 2006 | Ειδήσεις
Μικτές τάσεις επικρατούν στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, με το μεταλλευτικό κλάδο ναβρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι διαρκείς ανατιμήσεις στο κόστος δανεισμού στις παγκόσμιες αγορές θα περιορίσουν τη ζήτηση για μέταλλα.

Πτωτικά κινούνται αυτή την ώρα οι μεγαλύτερες εταιρείες του μεταλλευτικού κλάδου, των BHP Billiton και Rio Tinto Group συμπεριλαμβανομένων.

Επίσης ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται στους κλάδους των ασφαλειών και των τραπεζών, που πάντα είναι ευαίσθητοι στις αυξήσεις των επιτοκίων. Οι ING Groep και UBS υποχωρούν.

Στον αντίποδα, η μουσική βιομηχανία EMI Group αγγίζει υψηλό τετραετίας, καθώς απέρριψε προσφορά εξαγοράς από τη Warner Music Group. Συγκεκριμένα, η EMI απέρριψε προσφορά ύψους 320 πενών ανά μετοχή από τη Warner, υποστηρίζοντας ότι η δική της προσφορά των 31 δολαρίων ανά μετοχή για τη Warner είναι υψηλότερη.

Η EMI προσπαθεί εδώ και έξι χρόνια να αποκτήσει τη Warner, προκειμένου να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, πίσω από τη Vivendi Universal Music Group.

Επίσης κέρδη αποκομίζει ο πετρελαϊκός κλάδος, μετά την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών για έκτη συνεχή μέρα, με τις BP και Total να ενισχύονται.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,17% στις 5.661,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 4.761,24 μονάδες, μειωμένος κατά 0,21% και στη Φραγκφούρτη οDAX υποχωρεί κατά 0,37% στις 5.438,81 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.