ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστρία: Δεν τίθεται θέμα εξόδου χώρας μέλους από το ευρώ

19:18 - 04 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Κατά της εξόδου των υπερχρεωμένων χωρών από την Ευρωζώνη, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε, όπως σημείωσε, ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα προς τις χρηματαγορές, τοποθετήθηκε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και υπουργός Οικονομικών, Γιόζεφ Πρελ, σε ομιλία του σε εκδήλωση της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας στη Βιέννη.
Σύμφωνα με την έγκυρη αυστριακή εφημερίδα Βίνερ Τσάιτουνγκ, της οποίας εκδότης είναι η Αυστριακή Δημοκρατία, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε τη σημασία των προϋποθέσεων που θα πρέπει να ισχύουν στην Ευρωζώνη προκειμένου να δίνεται έκτακτη οικονομική βοήθεια στα κράτη που την έχουν ανάγκη.

Συγχρόνως ανέφερε ότι και στο μέλλον θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι στόχοι δημοσιονομικής σταθερότητας και τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Πρελ δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά των κρατών που δεν πληρούν τα κριτήρια, ανέφερε μόνο ότι πρόκειται για ένα ακανθώδες ζήτημα.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της σύστασης ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι καθαρά διευρωπαϊκός, ώστε να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.