ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ράσμουσεν: Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που κληρονομήσαμε

18:36 - 04 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που κληρονομήσαμε, ανέφερε στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος ο Πωλ Νιρούπ Ράσμουσεν, πρώην πρωθυπουργός Δανίας και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τους σοσιαλιστές της Ευρώπης.
Οι σοσιαλιστές, τόνισε, δημιουργούν γέφυρες μεταξύ του μέλλοντος και των καθημερινών συνθηκών και γι΄ αυτό "πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να φτιάξουμε αυτή τη γέφυρα με το μέλλον, διαφορετικά άλλοι θα αποφασίσουν το μέλλον για εμάς".
Ο κ. Ράσμουσεν υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου θα μπορέσει να καθοδηγήσει την Ελλάδα και να τη βγάλει από την κρίση και επεσήμανε ότι η επιτυχία και η μοίρα της χώρας μας είναι η επιτυχία και η μοίρα των υπόλοιπων στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος του ΕΣΚ είπε ότι στη συνάντηση των ηγετών του κόμματος, απόψε και αύριο, θα παρουσιάσει ένα σχέδιο εναλλακτικό εκείνου των Ά. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί. Σύμφωνα με αυτό, αν παράλληλα με την προσοχή στη δημοσιονομική εξυγίανση υπάρχει και περιθώριο για τις επενδύσεις, "στα επόμενα δέκα χρόνια θα υπάρξει μια τεράστια διαφορά μεταξύ της δικής τους και της δικής μας Ευρώπης", όπως είπε.
"Σε μια δική μας Ευρώπη σε πέντε χρόνια θα δημιουργούνταν 8 εκατ. θέσεις εργασίας", ανέφερε ο κ. Ράσμουσεν και πρόσθεσε ότι δεν μιλάει για όνειρα, ιδέες και ιδανικά αλλά για "το πού βρισκόμαστε ως σοσιαλιστές και πού θέλουμε να πάμε".
Αναφερθείς στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που προτείνει η Γερμανία, σημείωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έχει τη γνώμη ότι ένα κράτος συμπεριφέρεται όπως μια ιδιωτική εταιρεία και έχει τις ίδιες απαιτήσεις που θα είχε μια τέτοια, δηλαδή να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι μισθοί παράλληλα με αύξηση της παραγωγικότητας και περικοπές σε δαπάνες. "Εγώ λέω στην Άνγκελα Μέρκελ ότι κάνει λάθος. Η ανταγωνιστικότητα ενός κράτους είναι πολύ διαφορετική από εκείνη μιας επιχείρησης", τόνισε.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι Έλληνες και η Ελλάδα έχουν διπλή πίεση, εξηγώντας ότι ήδη πριν αναλάβει το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, υπήρχε πρόβλημα και στη συνέχεια ήρθε η οικονομική κρίση.
Ο κ. Ράσμουσεν υπενθύμισε ότι το Φεβρουάριο του περασμένου έτους και όταν οι αγορές επιτίθονταν στη χώρα ζητώντας πολύ υψηλά επιτόκια, το ΕΣΚ ζήτησε να υπάρξει ένα οικονομικό μέσο που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να μην πληρώσει ένα τρομερό επιτόκιο για τα δάνεια που έπρεπε να λάβει. "Η Ελλάδα όμως έχασε 6 μήνες γιατί δίστασε η Άνγκελα Μέρκελ και πολύ αργά και καθυστερημένα αποφάσισε ότι ίσως κάτι έπρεπε να γίνει για να βοηθηθεί η Ελλάδα", επεσήμανε.
Επιπλέον, τόνισε ότι ανάμεσα στους δύο δρόμους που μπορεί να πάρει η Ευρώπη, εκείνον της λιτότητας, των συντηρητικών, ή των Σοσιαλιστών, "η δική μας κατεύθυνση δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα αλλά είναι βιώσιμη".
"Όταν έχουμε εμείς την πλειοψηφία στην Ευρώπη θα υπάρξει μια νέα Ευρώπη και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα", ανέφερε ο κ. Ράσμουσεν, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι θα τα καταφέρει η χώρα μας παρά τις δυσκολίες και χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου "πραγματικό ηγέτη", με το σκεπτικό ότι "οι πραγματικά καλοί ηγέτες δείχνουν την ποιότητά τους όταν τα πράγματα είναι δύσκολα".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.