ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εταιρική κερδοφορία τονώνει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

12:35 - 29 Ιουν 2006 | Ειδήσεις
Κέρδη αποκομίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η εταιρική κερδοφορία θα αποδειχθεί ισχυρότερη των αυξήσεων των επιτοκίων, εν όψει και της σημερινής προεξοφλούμενης αύξησης των επιτοκίων δανεισμού από της τη fed.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, και οι επενδυτές εστιάζουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην ανάπτυξη.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες απώλεσαν αυτό το τρίμηνο το 7,1% της αξίας τους υπό το φόβο ότι οι ασταμάτητες αυξήσεις των επιτοκίων θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη και τα κέρδη.

ΟΙ BHP Billiton, Axa και Tesco βρίσκονται στο επίκεντρο της ανοδικής τάσης.

Η Intertek αποκομίζει σημαντικά κέρδη, καθώς ανακοίνωσε υψηλή ανάπτυξη της κερδοφορίας της το πρώτο εξάμηνο τους έτους.

Επίσης, η European Aeronautic, Defence & Space, η μητρική τηςAirbusSAS, κινείται ανοδικά καθώς έλαβε παραγγελία για 37 αεροσκάφη από τη μεγαλύτερη βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία, TAM.

Στην Ευρώπη, αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,64% στις 5.714,8 0μονάδες, στο Παρίσι οCAC 40 βρίσκεται στις 4.816,16 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,88% και στη Φραγκφούρτη οDAX αποκομίζει κέρδη της τάξης του0, 54%, στις 5.486,51 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.