ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα "κλειδώνει" η διαδικασία υποβολής προσφορών για την ιδιωτικοποίηση της Telekom Srbija

09:46 - 21 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Σήμερα τα μεσάνυχτα κλείνει η καταληκτική διαδικασία για την υποβολή προσφορών, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση ποσοστού 51% της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Telekom Srbija.
Η σερβική κυβέρνηση έχει ορίσει ως κατώτερο όριο πώλησης του πακέτου των μετοχών τα 4,1 δισ. ευρώ.Το πακέτο μετοχών που θα πωληθεί αφορά σε ποσοστό 30% των μετοχών του σερβικού δημοσίου, ενώ το υπόλοιπο 20% προέρχεται από το πακέτο μετοχών του ελληνικού ΟΤΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου των Οικονομικών στο Βελιγράδι.
Εργαζόμενοι της Telekom πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το Σάββατο, απαιτώντας την ελεύθερη διάθεση ποσοστού του πακέτου μετοχών προς τους εργαζόμενους της εταιρίας, αλλά και προς τους Σέρβους πολίτες. Τα σωματεία των εργαζόμενων στην εταιρία έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς, αλλά και στον πρωθυπουργό Μίρκο Τσβέτκοβιτς εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετοι στην πώληση, ενώ παράλληλα, παρουσίασαν 14 απαιτήσεις ως προς τη διαδικασία. Η διαδικασία υποβολής των προσφορών άνοιξε στις 20 Οκτωβρίου του 2010.
Ως προς τους υποψήφιους αγοραστές, δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου, αναφέρουν ότι η εταιρία τηλεπικοινωνιών Telekom Austria δεν έχει αποφασίσει ακόμη, την υποβολή προσφοράς, καθώς διαπραγματεύεται τους τελικούς όρους συμμετοχής της, στη διαδικασία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.