ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλγαρία: Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει για την κατασκευή και δεύτερου πυρηνικού σταθμού Μπελένε

14:25 - 21 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Η Βουλγαρία θα κατασκευάσει το δεύτερο πυρηνικό σταθμό "Μπέλενε", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, στη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισής του στο σταθμό "bTV". Υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: η πρώτη είναι το βουλγαρικό Δημόσιο να κατέχει μερίδιο 51% στο έργο και η δεύτερη να μη διατεθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, διευκρίνισε ο κ. Μπορίσοφ.

Με τις δηλώσεις του, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σηματοδοτεί την αλλαγή "προσανατολισμού" της κυβέρνησης. 
Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, η βουλγαρική κυβέρνηση απαιτούσε από τη ρωσική εταιρεία AtomStroyExport που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου, τη μείωση του κόστους από τα 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε όχι περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Στο ίδιο τηλεγράφημα προστίθεται ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Rosatom (μητρική της AtomStroyExport) βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο και αφορούν τη δομή της μελλοντικής εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού.
"Η ρωσική πλευρά ``πιέζει`` ούτως ώστε η συμφωνία των μετόχων (της νέας εταιρείας) να υπογραφεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2011".
Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μπορίσοφ είχε δηλώσει ότι η "μοίρα" του δεύτερου πυρηνικού σταθμού εξαρτάται από τη μελέτη που θα εκπονήσει ο σύμβουλος του έργου, η βρετανική τράπεζα HSBC.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 21 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.