ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: "Η Τουρκία δεν θα στρέψει ποτέ τα όπλα εναντίον του λαού της Λιβύης"

15:08 - 22 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Δίκαιη χαρακτήρισε την ανησυχία της Τουρκίας για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

"Έχουμε δει ότι παρόμοιες επιχειρήσεις δεν αποφέρουν αποτέλεσμα και καταλήγουν σε κατοχή" δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα στρέψει ποτέ τα όπλα εναντίον του λαού της Λιβύης".

"Φυσικά και θα επικρίνουμε τη συνάντηση το Παρίσι" δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στη συνάντηση που πήραν μέρος η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και ο Αραβικός Σύνδεσμος, μετά από την οποία ξεκίνησε η επιχείρηση. Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι "το θέμα ήταν να γίνει η αλλαγή στη Λιβύη, δίχως να υπάρξει εμφύλιος και χάος."

"Η σχέση μας με τη Λιβύη δεν είναι σχέση πετρελαίου ή συμφέροντος και αυτό το ξέρουν καλά τα αδέλφια μας στη Λιβύη" συνέχισε ο τούρκος πρωθυπουργός και απαντώντας στις επικρίσεις τις τουρκικής αντιπολίτευσης περί υπερβολικά ήπιων τόνων, είπε "εμείς δεν διευθύνουμε μπακάλικο, αλλά μία από τις σημαντικότερες χώρες του κόσμου. Υψώνουμε τη φωνή μας και δείχνουμε την αντίδρασή μας με τρόπο". Ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα θα γνωστοποιήσει τις θέσεις της ενόψει της σημερινής συνεδρίασης στο ΝΑΤΟ. Είπε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση εκτός ημερησίας διάταξης συνεδρίαση με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 22 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.