ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sony: Κλείνει 4 εργοστάσια λόγω του σεισμού- Προβλήματα και για τη Nokia

17:36 - 22 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Έντεκα μέρες μετά τον τρομακτικό σεισμό της Ιαπωνίας, η Sony αναγκάζεται να κλείσει άλλα τέσσερα εργοστάσια ηλεκτρονικών συσκευών, εξαιτίας ελλείψεων σε εξαρτήματα και πρώτες ύλες.

Συγκεκριμένα, η Sony ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα εργοστάσια του Σιζουόκα, του Αΐτσι, του Γκίφου και του Όιτα διακόπτουν την παραγωγή τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Τα εργοστάσια αυτά παράγουν εξοπλισμό τηλεοπτικής μετάδοσης, ψηφιακές κάμερες, φακούς, μηχανές SLR, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις LCD, μικρόφωνα και ακουστικά. Στο μεταξύ πάντως άρχισε να λειτουργεί εν μέρει το εργοστάσιο του Τοτσίγκι, στο οποίο κατασκευάζονται μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Ένα ακόμα εργοστάσιο στο Τοτσίγκι, καθώς και ένα δεύτερο στο Σαϊτάμα, βόρεια του Τόκιo, έχουν ήδη ξαναρχίσει την παραγωγή.
Κλειστά παραμένουν τα εργοστάσια της Sony στις επαρχίες Φουκουσίμα και Μιγιάγκι, όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι από το σεισμό και το τσουνάμι. Στο Μιγιάγκι παράγονται μαγνητικές ταινίες, ενώ στη Φουκουσίμα μπαταρίες λιθίου. Κλειστό παραμένει επίσης ένα εργοστάσιο του Ιμπεράκι που κατασκευάζει CD και DVD.


Προβλήματα διαθεσιμότητας περιμένει να αντιμετωπίσει και η φινλανδική Nokia: «Αν και η κατάσταση δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη, η Nokia αναμένει ότι θα διαταραχθεί η διάθεση ενός αριθμού προϊόντων από το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Αιτία είναι «η αναμενόμενη έλλειψη εξαρτημάτων και πρώτων υλών από την Ιαπωνία στο σύνολο της βιομηχανίας». 
Η εταιρεία θεωρεί πάντως ότι τα προβλήματα δεν θα επηρεάσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.