ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινοπραξία TAROM - Airbus για την παραγωγή βιο-κιροζίνης

10:36 - 23 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Οι ρουμανικές αερογραμμές (TAROM), σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή κοινοπραξία παραγωγής αεροσκαφών Airbus, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων εταιριών, προχωρούν στη συγκρότηση των πρώτων μονάδων παραγωγής βιο-κιροζίνης, σύμφωνα με την Airbus.
Η μονάδα της Ρουμανίας, θα επικεντρώνει τις δραστηριότητες της, στην επεξεργασία του βιοκαυσίμου της καμελίνας (φυτό που έχει βιομηχανική χρήση, με δεδομένη την υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές λιπαρές ουσίες). Το τελικό παραγόμενο καύσιμο θα είναι βιοκαύσιμο εναλλακτικής χρήσης, έναντι των συμβατικών καυσίμων για τους κινητήρες τζετ των σύγχρονων επιβατικών αεροσκαφών.

Η συγκρότηση της κοινοπραξίας προβλέπει ότι η ρουμανική πλευρά θα ασχολείται με τα θέματα διοίκησης και λειτουργίας της μονάδας, ενώ η Airbus θα υποστηρίζει την τεχνική λειτουργία, αλλά και την ανταγωνιστική εμπορική προώθηση του τελικού παραγόμενου προϊόντος.

Η ενεργοποίηση της διαδικασίας παραγωγής θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας, προκειμένου να προσδιοριστεί η συνολική δυνατότητα τελικής παραγωγής βιοκαυσίμου από το αναφερόμενο παραπάνω φυτό, που έχει η Ρουμανία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.