ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Issing: Η Αθήνα πρέπει να κάνει αναδιάρθρωση, μόλις οι υπόλοιπες χώρες διαφύγουν τον κίνδυνο

15:05 - 23 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Επανήλθε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο πρώην κορυφαίος οικονομολόγος της ΕΚΤ, Otmar Issing, αλλά από διαφορετική “σκοπιά” αυτή τη φορά.

Ειδικότερα, όπως τονίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, όταν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα έχουν διαφύγει τον κίνδυνο πτώχευσης.

Ωστόσο, ο κ. Issing τόνισε ότι η βοήθεια που δέχτηκε η Ελλάδα από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ ήταν καταλυτικής σημασίας, καθώς συνέβαλαν στην αποφυγή της επέκτασης του ελληνικού προβλήματος σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί να γίνει είτε μέσω κουρέματος, είτε με επιμήκυνση της αποπληρωμής.

“Όταν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης θα έχουν διαφύγει από τους κινδύνους, η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους".

"Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω κουρέματος, είτε με επιμήκυνση της αποπληρωμής, αλλά δεν μπορείς να γλιτώσεις από μια αναδιάρθρωση χρέους", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.