ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Πιθανά και νέα μέτρα να χρειαστούν για τη βρετανική οικονομία

22:11 - 23 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Ορατό το ενδεχόμενο η βρετανική κυβέρνηση να αναγκαστεί να προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω μέτρων λιτότητας, εάν η ανάπτυξη της χώρας αποδειχθεί κατώτερη του αναμενομένου, ανέφερε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας
Οι προσπάθειες για τη μείωση του ελλείμματος και χρέους της Βρετανίας πρέπει να συνεχιστούν, καθώς αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη διατήρηση της αξιολόγησης ΑΑΑ της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας.

Να σημειωθεί εδώ ότι νωρίτερα σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την πορεία της ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας το 2011 προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne.

Η νέα εκτίμηση κάνει λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 1,7% το 2011, έναντι πρότερης εκτίμησης για ανάπτυξη 2,1% που είχε διατυπωθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

«Η Βρετανία ακολουθεί ένα πρόγραμμα μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος, για το οποίο έχει δεσμευθεί. Θα συνεχίσουμε πιστοί στο στόχο μας», τόνισε ο Βρετανός υπουργός, επισημαίνοντας ότι ο τρέχον προϋπολογισμός δεν συνιστά «έναν προϋπολογισμό αύξησης φόρων».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, η ανάπτυξη της Βρετανίας υπολογίζεται στο 2,5% το 2012, στο 2,9% το 2013 και το 2014 και στο 2,8% το 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.