ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρισκόμαστε στα μισά της bull market των μετοχών!

02:18 - 24 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Τα πρόσφατα απρόσμενα γεγονότα, όπως η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία και η εισβολή στη Λιβύη, έχουν βγάλει από το μυαλό πολλών επενδυτών ότι η bull market, που πριν λίγες ημέρες έκλεισε δύο χρόνια, θα έχει και συνέχεια. Σύμφωνα ομως με την Birinyi Associates, και τον επικεφαλής επενδύσεων και κορυφαίο αναλυτή Lazlo Birinyi, η χρηματιστηριακή αγορά είναι μόνο στα μισά του bull run, το οποίο θα οδηγήσει των δείκτη-βαρόμετρο των διεθνών αγορών S&P 500, κατά 60% υψηλότερα μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.
Οπως υποστηρίζει λοιπόν ο Birinyi, η bull market που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2009, θα συνεχίσει το ράλι τη ανόδου, καθώς η πρόσφατη διακοπή λόγω των αναταραχών στην Λιβύη αλλά και την κρίση στην Ιαπωνία, είναι κάτι ανάλογο με το διάλλειμμα που έκανε το bull run το περασμένο καλοκαίρι.
Οπως τονίζει, η τελευταία bull market κράτησε πέντε χρόνια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Birinyi Associates, η τρέχουσα θα έχει συνολική διάρκεια τέσσερα με πέντε χρόνια επίσης. Οπως προσθέτει, κοιτάζοντας και την ιστορία, όλα δείχνουν πως το ράλι έχει ακόμη μέλλον δύο η τριών ετών από σήμερα.
Τα καλά νέα είναι πως οι αγορές σήμερα δεν είναι υπερ-επενδεδυμένες. Πολλοί επενδυτές βρίσκονται εκτός της αγοράς αφού οι ανησυχίες για όλα αυτά τα απρόβλεπτα γεγονότα που χτύπησαν τις μετοχές το τελευταίο διάστημα.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 24 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.