ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Ακατάλληλο το νερό για τα βρέφη - Μάχη για την ψύξη του αντιδραστήρα 3 - Τρεις εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια- Στους 9.700 οι νεκροί

09:20 - 24 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Ακατάλληλο το νερό για τα βρέφη - Μάχη για την ψύξη του αντιδραστήρα 3 - Τρεις εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια- Στους 9.700 οι νεκροί
(upd) Ακατάλληλο για βρέφη κρίθηκε το νερό του δικτύου υδροδότησης στην επαρχία Σαϊτάμα που γειτονεύει με το Τόκιο, καθώς και εκεί εντοπίστηκαν επίπεδα ραδιενέργειας που ξεπερνούν το όριο ασφαλείας. Στη Φουκουσίμα οι μηχανικοί επέστρεψαν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να αποκαταστήσουν το σύστημα ψύξης στον αντιδραστήρα 3.
Στο κόκκινο έχει φτάσει η ραδιενέργεια γύρω από το εργοστάσιο και οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, έχουν ήδη αρχίσει να υφίστανται τις συνέπειες της έκθεσής τους στα ραδιενεργά αέρια. Ήδη, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική υπηρεσία ασφαλείας τρεις εργαζόμενοι έχουν εκτεθεί στην ακτινοβολία, με τους δύο από αυτούς να νοσηλεύονται με εγκαύματα στα πόδια στο νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα οι μετασεισμοί συνεχίζονται. Στους 9.700 έφτασαν επισήμως οι νεκροί, ενώ στους 16.500 υπολογίζονται πλέον οι αγνοούμενοι. Όπως έγινε γνωστό, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ούτε προειδοποίηση για τσουνάμι. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι μηχανικοί στο χώρο του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα επέστρεψαν στις θέσεις τους, προκειμένου να καταφέρουν να αποκαταστήσουν το σύστημα ψύξης στον αντιδραστήρα 3.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του πυρηνικού εργοστασίου (TEPCO) είχαν αναστείλει τις εργασίες το απόγευμα της Τετάρτης, όταν άρχισε να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από τον συγκεκριμένο αντιδραστήρα.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:39 - 24 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.