ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν. Κορέα: Ίχνη ραδιενέργειας σε τρόφιμα που εισήχθησαν από την Ιαπωνία

12:52 - 30 Μαρ 2011 | Ειδήσεις
Οι νοτιοκορεατικές αρχές ανακοίνωσαν πως εντόπισαν ίχνη ραδιενεργών ουσιών σε τρόφιμα, τα οποία εισήχθησαν από την Ιαπωνία. Ωστόσο, ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όπως αναφέρουν την Τετάρτη τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας.

Οι έλεγχοι στη Νότια Κορέα αποκάλυψαν την παρουσία ραδιενεργού ιωδίου και καισίου σε 14 από τα 244 προϊόντα, τα οποία εισήχθησαν κατά το διάστημα 19-29 Μαρτίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο την Κορεατική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (KFDA) στη Σεούλ. Πάντως, τα επίπεδα της ραδιενέργειας στα 14 αυτά προϊόντα είναι πολύ χαμηλότερα από τα ανώτατα επιτρεπόμενα επίπεδα.

Ίσως όμως η ύπαρξη ραδιένέργειας να οφείλεται και σε άλλα αίτια, εκτός του σεισμού και του δυστυχήματος της Φουκουσίμα, καθώς κάποια από τα προϊόντα αυτά παρασκευάστηκαν πριν τις 11 Μαρτίου.

Το Κορεατικό Ινστιτούτο για την Πυρηνική Ασφάλεια στην Ταεζόν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το ραδιενεργό ιώδιο-131 πιθανόν να προήλθε από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Όμως, η συγκέντρωσή του ήταν τόσο χαμηλή, ώστε δεν υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον ή την ανθρώπινη υγεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.