ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίγυπτος: Υπο κράτηση ο Μουμπάρακ και οι δύο γιοι του

15:38 - 13 Απρ 2011 | Ειδήσεις
Υπό κράτηση για 15 ημέρες έχουν τεθεί ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύποτυ Χόσνι Μουμπάρκ και οι δύο γιοι του Γκαμάλ και Αλαά, καθώς κατηγορούνται ως υπαίτιοι των δολοφονιών διαδηλωτών τις ημέρες της εξέγερσης, αλλά και για θέματα διαφθοράς εις βάρος του κράτους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα, οι Γκαμάλ και Αλαά κατηγορούνται ότι υποκίνησαν τις επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών την περίοδο από τις 25 Ιανουαρίου ώς τις 11 Φεβρουαρίου όταν ο πατέρας τους εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Περίπου 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της εξέγερσης.
Οι γιοι του Μουμπάρακ έχουν μεταφερθεί ήδη από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ για την φυλακή Τόρα στο Κάιρο.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανάκρισης του Χόσνι Μουμπάρακ στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ, καθώς η ανάκριση του Αιγύπτιου πρώην προέδρου άρχισε την Τρίτη, αλλά διακόπηκε για λίγο όταν ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με καρδιακά προβλήματα.
Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του πρώην Αιγύπτιου Προέδρου υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι παρά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, γεγονός που του επέτρεψε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.