ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάμερον: Ο Γκόρντον Μπράουν δεν είναι κατάλληλος για επικεφαλής του ΔΝΤ

18:27 - 19 Απρ 2011 | Ειδήσεις
Ήρθε ο καιρός το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναζητήσει τον ηγέτη του και πέραν των χωρών της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αποκλείοντας έτσι από τη διεκδίκηση της θέσης τον προκάτοχό του στην πρωθυπουργία, Γκόρντον Μπράουν. Χαρακτηρίζοντας τον Μπράουν "αρνητή του ελλείμματος", ο Κάμερον είπε ότι οι επιδόσεις του όσο ήταν πρωθυπουργός δείχνουν πως δεν είναι ο κατάλληλος για τη θέση αυτή.
Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν τον τελευταίο καιρό ότι ο Μπράουν θα μπορούσε να διαδεχθεί τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν εάν ο τελευταίος αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC o Κάμερον είπε ότι η άνοδος της Ινδίας και της Κίνας σημαίνει ότι έφτασε η ώρα το ΔΝΤ να αναζητήσει τον επικεφαλής του και εκτός Ευρώπης. Κατά παράδοση ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ προέρχεται από την Ευρώπη ενώ ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι Αμερικανός.

Αναφερόμενος στον Μπράουν, ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε: "Μου φαίνεται πως κάποιος που δεν πίστευε ότι είχαμε πρόβλημα χρέους στη Βρετανία όταν προφανέστατα είχαμε μάλλον δεν είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να σταθμίσει αν άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν προβλήματα χρεών και ελλείμματος".

Ο Μπράουν ήταν υπουργός Οικονομικών επί μία δεκαετία (1997-2007) και στη συνέχεια πρωθυπουργός, μέχρι την ήττα του Εργατικού Κόμματος στις εκλογές το 2010.

"Πάνω απ' όλα αυτό που μετράει είναι το άτομο που θα διοικεί το ΔΝΤ να είναι κάποιος που θα καταλαβαίνει τους κινδύνους του υπερβολικού χρέους, των υπερβολικών ελλειμμάτων", κατέληξε ο Κάμερον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.